Nuttige Dagbesteding in Lienden

Een zorgboerderij is een locatie waar mensen die zorg of begeleiding nodig hebben, terecht kunnen voor dagbesteding. Je kunt er  werken in een groentetuin, bloementuin of bijvoorbeeld dieren verzorgen, muziek maken, zingen, koken, creatief bezig zijn met schilderen, knutselen en nog veel meer.

Onze Zorgboerderij, voor wie bedoeld?

  • mensen met psychiatrische problemen, angststoornissen of autisme;
  • personen met een burn-out / of mensen die overspannen zijn.
  • mensen met een niet aangeboren hersenafwijking, bijvoorbeeld mensen die een herseninfarct hebben gehad.

Doel van de dagbesteding

Omdat er op een zorgboerderij een gevarieerd programma kan worden aangeboden kan de dagbesteding makkelijk worden afgestemd op uw wensen.

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken waarom iemand aan dagbesteding wil deelnemen en welke toegevoegde waarde het in uw leven biedt. Zoals bijvoorbeeld: (tijdelijke) vervanging voor werk, trainen van zelfstandigheid, leren jezelf te ontplooien, vergroten van de eigen waarde, het ontwikkelen van de sociale contacten,  eenzaamheid tegengaan, hulp krijgen bij het (opnieuw) ontwikkelen van vaardigheden, structuur geven aan de dag, enzovoort.

Ieder mens is anders, sommigen zijn creatief, de andere is meer muzikaal. De een heeft veel geduld, de ander weinig. Iemand heeft veel doorzettingsvermogen en neemt graag het initiatief, de ander is wat meer passief en wacht even rustig af. Alles is goed. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Graag zoeken we met u wat het best bij u past.

Aanmelden

Door de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bepalen gemeenten of mensen gebruik kunnen maken van begeleiding bij dagbesteding. Als u graag dagbesteding wilt en hier (tijdelijk) hulp bij nodig heeft dan kunt u vrijblijvend een gesprek met ons aangaan om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Aanmelden  kan via de gemeente van uw woonplaats voor WMO ondersteuning. Ook is het mogelijk met een (persoonlijk) PGB gebruik te maken van een zorgboerderij.

  • Werken op onze zorgmolen kan ook een training zijn om terug te keren naar werk (re-integratie)? Daarvoor kunt u bij UWV terecht.
  • Het verblijf (dagbesteding) op een zorgboerderij kan ook onderdeel zijn van zorg via de Wet langdurige zorg (Wlz). Als u of uw kind 24 uur per dag zorg of toezicht nodig heeft dan kunt u ook WIz aanvragen.

Vergoedingen

Het hangt sterk af van uw persoonlijke situatie welke vergoeding u krijgt en of u een eigen bijdrage moet betalen.

Heeft u al een indicatie dan kunt u zich aanmelden bij de dagbesteding van uw keuze.

Zorgboerderij-dagbesteding
Lente-ui

Hulp nodig bij het vinden van het juiste hulploket?